Zonnepanelen Tonden


Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!


Vraag een offerte aan

Tonden en zonnepanelen zijn een zeer goede combinatie. Je overweegt waarschijnlijk al langer om zonnepanelen te laten plaatsen en als je slim bent laat je het nu doen.

Het was nog nooit zo eenvoudig om in Tonden zonnepanelen te laten plaatsen. Je hoeft alleen de juiste vakman te vinden en de panelen worden snel geplaatst op elk oppervlak dat daar geschikt voor is.

Dat zijn natuurlijk vooral daken van huizen, bedrijven en schuren. Een expert kan je vertellen wat de beste plekken zijn. Door zonnepanelen aan te schaffen doe je jezelf en het milieu een plezier.

Tonden heeft baat bij meer zonnepanelen

Het is fijn wonen in Tonden. Toch kan het altijd nog beter. Als je denkt dat zonnepanelen daar niet veel aan bij kunnen dragen heb je het mis. Het klopt dat je in het dagelijks leven weinig merkt van je zonnepanelen, maar als je de rekening van het energiebedrijf ziet merk je ineens het verschil.

Je bespaart gelijk een hoop geld. Door zonnepanelen te plaatsen wordt Tonden nog groener dan het nu al is. Zonnepanelen leveren een stil, schoon alternatief voor je energiebehoefte. Eigenlijk is het aanschaffen van zonnepanelen een stap waar je in Tonden niet lang over hoeft na te denken.

Zonnepanelen in Tonden: professioneel geplaatst voor een goede prijs

Voor zonnepanelen hoef je in Tonden niet ver weg te zijn. Er zit een vakman niet ver bij jou vandaan. Deze plaatst de panelen professioneel. Hij heeft niet voor niets ruime ervaring.

Tegelijkertijd is de prijs schappelijk. De lokale specialist zorgt er niet alleen voor dat de panelen er netjes komen te liggen als je besloten hebt ze door hem te laten plaatsen.

Zijn ervaring en vakmanschap zorgen er ook voor dat hij als geen ander kan vertellen wat de beste plekken zijn voor je panelen en hoeveel je er zou moeten nemen. Dat is allemaal afhankelijk van jouw dak. De constructie en ook de ligging ten opzichte van de zon spelen hierbij een belangrijke rol.

Zonnepanelen in Westervoort

Zonnepanelen van Solar2Enjoy


Westervoort Zonnepanelen

De perfecte montage van zonnepanelen

Als je besloten hebt in nieuwe zonnepanelen te investeren, wil je natuurlijk wel dat ze door een expert geplaatst worden. Je lokale vakman maakt gebruik van een speciaal systeem voor de montage, afkomstig van een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in dit soort systemen speciaal voor zonne-energie.

Dit systeem maakt het mogelijk je panelen onder elke hoek te plaatsen. Hierdoor kunnen ze in de ideale hoek ten opzichte van de zon aangebracht worden. Dit geeft optimaal rendement voor de hele tijd dat de zonnepanelen in gebruik zijn.

Decennia lang rendement van je zonnepanelen in Tonden

Zonnepanelen gaan werkelijk decennialang mee. Je moet denken aan minimaal 25 jaar, maar ook 30 jaar dezelfde zonnepanelen is niet ongehoord. Het rendement van je panelen wel een beetje terug.

Oudere panelen zijn gewoon minder efficiënt dan nieuwe. Het is aan te raden je panelen te vervangen als ze minder dan 80% van hun oorspronkelijke opbrengst aan energie opwekken.

Tegen die tijd heb je niet alleen je oorspronkelijke panelen terugverdiend door wat je bespaard hebt. Je hebt zoveel bespaard dat je de oude panelen kan vervangen en nog steeds geld over hebt. Van een eenmalige investering in zonnepanelen nu heb je dus echt decennialang profijt in Tonden.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn verzamelingen van zonnecellen. Deze cellen vangen de stralen van de zon op en zetten die om in warmte. Buisjes met vloeistof lopen door de cellen en de vloeistof neemt zo de warmte op die de kristallen van de zonnecel doorgeven.

De vloeistof gaat vervolgens door een warmtewisselaar die de thermische energie overbrengt op water of lucht. Met die verwarmde stof wordt vervolgens in een turbine elektriciteit opgewekt.

Dit is gelijkstroom. Daarom wordt er een omvormer op je zonnepanelen aangesloten. Deze zet de gelijkstroom om in wisselstroom, zodat je de elektriciteit aan het net kunt leveren.


Wilt u weten wat Solar2Enjoy voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Leveren aan het elektriciteitsnet

Als je een systeem voor zonne-energie laat installeren krijg je meestal ook een meter die bijhoudt hoeveel energie je zonnepanelen hebben opgewekt. Je energiemaatschappij zal deze geleverde energie verrekenen met het totale verbruik dat op je meter staat. Dat noemen ze salderen.

Het verschil tussen je verbruik en datgene wat je hebt opgewekt aan energie bepaald vervolgens je energierekening. Het kan zelfs zijn dat je meer produceert dan dat je gebruikt.

In dat geval betaalt de leverancier jou een bedrag aan het eind van het jaar. De prijs die een leverancier betaalt verschilt per elektriciteitsmaatschappij. Als je van plan bent om meer te produceren dan je zelf kunt gebruiken, kan het dus verstandig zijn om van maatschappij te wisselen.

De kosten van de installatie van zonnepanelen

Je zult je even achter de oren moeten krabben, want zonnepanelen zijn niet goedkoop. Als je in Tonden zonnepanelen wilt laten monteren ben je alles bij elkaar duizenden euro’s kwijt.

Met een besparing van honderden euro’s per jaar heb je deze kosten er weliswaar binnen tien jaar uit (en meestal sneller), maar het blijft een fiks bedrag. Het helpt dat je de btw over zowel de panelen als de installatie van de fiscus terug kunt krijgen.

Op zonnepanelen en de installatie daarvoor rust een btw van 21%. Het is dus zeker de moeite waard om dat terug te vragen. Het formulier om dat te doen is online eenvoudig te vinden.

Je kunt ook een gespecialiseerd bureau inschakelen, maar dat kost ook al snel honderd euro. Het is gemakkelijk zelf te doen. Dat geld kun je je dus ook al besparen.

Zonnepanelen lonen in Tonden

Het is duidelijk dat het loont om zonnepanelen aan te schaffen als je in Tonden woont. Je moet je alleen goed voorbereiden. De lokale vakman heeft echter zoveel ervaring, dat hij je bij de meeste zaken kan adviseren.

Als je je zaken goed regelt, is het niet moeilijk om snel uit de kosten te komen. Daarna zijn alle besparingen rechtstreeks voor je eigen portemonnee. Zo zijn zonnepanelen in Tonden wel heel snel lonend. En tegelijkertijd help je ook het milieu nog eens een handje.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Woonplaats (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht