Solar2Enjoy zonnepanelen-tiel

Woon je in Tiel en ben je van plan om zonnepanelen aan te schaffen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij kunnen je helpen aan de ideale installatie voor jou die is afgestemd op je energieverbruik, je dakoppervlak, de oriëntatie van je dak en de zonkracht.
Met deze installatie kun je mogelijk alle energie die je jaarlijks gebruikt opwekken. Hier lees je hoe je jouw situatie kunt gebruiken om het beste rendement te halen uit je zonnepanelen.

Wat moet je bekijken voordat je zonnepanelen uitkiest?

Allereerst kun je bepalen hoeveel energie je eigenlijk wilt opwekken. Het is niet nodig om alle energie die je verbruikt via je zonnepanelen op te wekken. Als je de helft koopt en de helft opwekt, dan is dit al een besparing op je energierekening van 50 procent. Iedere situatie is anders en als je weet welke prestaties jij van je zonnepanelen wilt terugkrijgen, dan kunnen wij daar een passende installatie voor aanleveren.

Aan de hand van de hoeveelheid stroom dat je op wilt kunnen wekken kunnen we het vereiste vermogen van je installatie uitrekenen. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek en in Nederland kun je met 1 Wattpiek 0,85 kWh aan stroom opwekken. Stel, jouw huishouden gebruikt jaarlijks 3500 kWh, dan heb je dus een installatie nodig met een vermogen van 3500 : 0,85 = 4118 Wattpiek. Wij kunnen je ongetwijfeld helpen aan zonnepanelen in Tiel die aan jouw vereiste vermogen voldoen.

Een andere manier om het beste rendement te halen uit je zonnepanelen is door de ideale omstandigheden voor ze te creëren. Dit heeft volledig te maken met punten zoals oriëntatie, zonkracht, hellingsgraad en schaduwval. Als jij je zonnepanelen op de juiste manier op je dak kunt plaatsen, dan zal je hier optimaal stroom van aangeleverd krijgen. Uiteraard kunnen wij je situatie bekijken en adviseren over de opties die je hebt. We zouden bijvoorbeeld kunnen besluiten de zonnepanelen op je platte dak te plaatsen, omdat we daar wel een optimale hellingshoek kunnen bereiken. Je kunt zelf alvast bepalen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen door de volgende punten te beoordelen.

Oriëntatie
: de beste prestaties krijg je van je zonnepanelen als je dak is gericht op het zuiden. Elke graad dat het hiervan afwijkt, zal een kleine reductie in rendement betekenen. Gelukkig is deze reductie zo klein dat je nog steeds goede winsten kunt maken van je zonnepanelen, als je dak bijvoorbeeld op het oosten of het westen staat. Alleen bij daken op het noorden raden we aan een alternatieve oplossing te vinden.
 
Schaduw
: zonnepanelen leveren ook stroom als ze in de schaduw staan, maar de prestaties worden er wel door verminderd. Er zijn soorten zonnepanelen die beter presteren bij zwak licht en deze zouden voor jou dan mogelijk de beste optie zijn.
 
Hellingsgraad
: als je optimaal van je zonnepanelen wilt profiteren dan moeten deze geplaatst worden met een hellingsgraad van tussen de 30 en 35 graden.
 
Zonkracht
: je zonnepanelen zullen het beste werken als er een hoge zonkracht is. In de zomer leveren ze dan ook meer stroom op dan in de winter. De gemiddelde zonkracht in Nederland is aan de kust het sterkste en neemt stapsgewijs af richting het oosten.

Terugverdientijd zonnepanelen
Er zijn vele factoren die invloed hebben op het rendement van je zonnepanelen, maar feit is dat je er besparingen mee maakt. Met deze besparingen betaal je de investering terug en je kunt gratis energie opwekken. De terugverdientijd ligt voor zonnepanelen gemiddeld rond de 10 jaar en de levensduur van zonnepanelen is 25 tot 30 jaar. Dat betekent dus dat je nog zeker 15 jaar gratis energie krijgt uit een onuitputtelijke bron, de zon.

Wilt u weten wat Solar2Enjoy voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op! Dit kan via Whatsapp/bellen naar 0313745502 of email naar [email protected].

Bekijk hier onder ons aanbod panelen: