Je kunt nu in Empe voor een hele schappelijke prijs zonnepanelen laten plaatsen door een lokale vakman. Doordat de prijs van de panelen tegenwoordig meevalt heb je je investering er al binnen een paar jaar uit.
Je begint dus binnen een paar jaar al met verdienen aan je zonnepanelen. Maar geld is natuurlijk niet de enige reden om aan zonnepanelen te beginnen. Je helpt door het laten plaatsen van zonnepanelen ook met het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen en zelfs kernenergie. Het is dus goed voor het milieu.
Natuurlijk laat je een grote investering als de plaatsing van zonnepanelen alleen doen door een ervaren en betrouwbare vakman. Het is fijn als die vakman bij je in de buurt zit. Dat geeft net dat beetje extra vertrouwen.
Gelukkig is zo’n expert in de regio makkelijk te vinden. Je bent zo gegarandeerd van een kort lijntje met degene die de zonnepanelen gaat plaatsen.
Hij kan snel langskomen voor advies en als er onverhoopt problemen zijn is hij ook in de buurt om ze op te lossen. De lokale vakman werkt voor een eerlijke prijs, daarover hoef je je ook geen zorgen te maken.
Als inwoner van Empe geniet je dagelijks met volle teugen van de rust en de frisse lucht. Empe is een mooie, groene plek om te wonen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat die schoonheid wordt aangetast.
Vervuilende energiecentrales dragen echter wel bij aan de aantasting van het groen in de wereld en dus ook in Empe. Door zonnepanelen te laten plaatsen doe je daar iets aan. Zonder dat het jou veel kost.
Zonnepanelen zijn stil en vallen meestal niet op. Ze dragen bij aan een schonere leefomgeving zonder dat ze de horizon vervuilen, zoals windmolens. Binnen een paar jaar heb je zoveel bespaard, dat de kosten voor aanschaf en installatie terugverdiend zijn. Daarna verdien je er gewoon aan. Ook hierover kan de vakman je meer vertellen.
Er zijn veel verschillende types zonnepanelen. Deze zijn niet allemaal even geschikt voor jouw dak. Ook kunnen ze nogal verschillen in kwaliteit. Over het algemeen kun je stellen dat duurdere panelen van betere materialen gemaakt zijn en daardoor ook beter presteren.
De lokale vakman die zonnepanelen plaatst in Empe kan je hier meer over vertellen. Hij heeft meerdere panelen in zijn assortiment, die hij kan plaatsen aan de hand van jouw budget en mogelijkheden.
Een betere kwaliteit zonnepanelen is misschien meestal wel duurder, maar bedenk je dat ze langer zullen renderen. Het grootste verschil is waarschijnlijk het verschil tussen monokristallijne en polykristallijne zonnecellen.
Deze kun je herkennen aan het feit dat de eerste een egalere kleur hebben dan de tweede. Monokristallijne panelen zijn ook efficiënter en duurder. De werking is verder hetzelfde. Gezien de levensduur van de panelen – denk aan meer dan 20 jaar – zal dat rendement een grote rol spelen bij je uiteindelijke besparingen.
Aan de andere kant wil je jezelf natuurlijk ook niet in de schulden steken om pas na lange tijd uit de kosten te komen. Je zal je geld bij elk type paneel terugverdienen, ook bij de goedkope. Overleg dus goed met vakman.
Zonnepanelen zijn eigenlijk een collectie zonnecellen die in een doos met een glasplaat aan de bovenkant zitten. De doos is meestal zwart geverfd omdat zwart meer warmte vasthoudt dan andere kleuren. De glasplaat is er uiteraard voor om het zonlicht door te kunnen laten naar de zonnecellen. De zonnecellen vangen de zonnestralen op en zetten die straling om in warmte.
Een vloeistof, die in buisjes door de cel loopt, wordt op die manier verwarmd. De vloeistof gaat door een warmte wisselaar. Via de warmtewisselaar wordt daarna energie opgewekt.
Deze energie is echter gelijkstroom. Je hebt daarom altijd een omvormer nodig die deze gelijkstroom omzet in de voor het huishouden bruikbare wisselstroom.
Als je zonnepanelen aanschaft blijf je natuurlijk ook gewoon op het elektriciteitsnet aangesloten. Je hebt namelijk ook energie nodig op momenten dat de zon niet schijnt. Denk alleen al aan je elektrische verlichting.
Dit betekent dat je installatie voor zonne-energie in verbinding staat met het normale Nederlandse energienet. Je krijgt dus gewoon een maandelijkse rekening van je energieleverancier en een jaarafrekening.
Die leverancier is echter wettelijk verplicht rekening te houden met jouw zonne-energie. De eenvoudigste manier om de energie die je zelf opwekt te verrekenen met je totale energieverbruik is door de zonne-energie af te trekken van je totale verbruik.
Dat is ook precies de manier die gebruikt wordt. Al wordt het salderen genoemd en niet aftrekken. Dit salderen wordt aan het einde van het jaar, op je jaarrekening, gedaan. Het kan zijn dat je zoveel energie hebt geproduceerd dat je zelfs geld terug krijgt van je leverancier.
Als jij op jaarbasis meer energie opwekt dan dat je hebt verbruikt, dan is je energieleverancier wettelijk verplicht om jou een redelijk bedrag te betalen voor de energie die jij extra hebt geproduceerd.
Dat redelijke bedrag kan echter wel onder de cent per geleverde kilowattuur liggen. Tenzij je een heel veld in Empe met zonnepanelen bekleed, moet je je hier dus niet rijk mee rekenen.
Wel kun je er rekening mee houden dat het bedrag dat energiebedrijven per kilowattuur betalen, per maatschappij kan verschillen. Als je er toch al over nadacht om van energiemaatschappij te wisselen kun je daar dus op letten. Het echte verdienen dat je met een systeem voor zonne-energie doet is eigenlijk besparen. Je besparing bedraagt enkele honderden euro’s per jaar.
Dat is geld dat je lekker in je zak houdt en aan andere dingen kunt uitgeven. Die besparing doe je zolang als je panelen er liggen. De initiële investering haal je er dus makkelijk uit en daarna is je hele besparing in feite rendement.