Solar2Enjoy zonnepanelen-aalst

Overal in Nederland is het rendabel om zonnepanelen aan te schaffen en Aalst is hierop geen uitzondering. Er zijn namelijk een groot aantal factoren die het rendement van je zonnepanelen bepalen en eigenlijk is deze aankoop bijna nooit een slecht idee.

Wij kunnen je adviseren over de beste zonnepanelen en kunnen je vertellen hoe jij het beste rendement kunt genereren. Hier kun je alvast verder lezen over welke factoren dit rendement beïnvloeden en hoe je hier het beste op in kunt springen.

Allereerst is er de geografische factor. Als jij zonnepanelen in Aalst gaat laten plaatsen, dan zal je te maken krijgen met zonnekracht. Hoe beter de zonnekracht, hoe beter het rendement voor je zonnepanelen.
In Nederland is de zonnekracht langs de kust het hoogste en richting het oosten het laagste. Hier spelen we uiteraard op in door de installatie die je aanschaft aan te passen op de zonkracht in Aalst.

Het zijn de andere factoren die voornamelijk doorslaggevend zijn bij het al dan niet laten plaatsen van zonnepanelen.

Het is niet vreemd dat de oriëntatie van het dak een factor is die meespeelt. Iedereen weet dat een tuin op het zuiden de meeste zon vangt en dit is voor zonnepanelen net zo.
Als je je panelen op een plat dak wilt neerzetten, dan kunnen ze in de juiste richting worden geplaatst. Heb je echter een schuin dak dat je wilt gebruiken, dan kan een afwijking van de zuidelijke oriëntatie een afname in rendement betekenen.
Uiteraard kunnen wij je exact vertellen wat die afwijking is, wat de invloed daarvan is op de hoeveelheid stroom die je kunt opwekken en of jouw dak geschikt is voor een rendabele zonnepanelen installatie in Aalst.

Een derde factor die meespeelt is de hellingshoek van je dak. In een ideale situatie moet deze tussen de 30 en de 35 graden zijn. Met die hoek kunnen de zonnepanelen de meeste zon vangen en leveren ze de meeste stroom aan.

Panelen die op een plat dak geplaatst worden zullen automatisch al met die hoek worden neergezet, maar op je schuine dak is dit afhankelijk van de hellingshoek die je dak zelf heeft.
De situatie om je zonnepanelen heen kan ook invloed hebben op het rendement. Als er veel bomen om je woning heen staan of hoge gebouwen die schaduw werpen op de zonnepanelen, dan zullen deze terwijl de schaduw op je zonnepanelen geworpen wordt een vermindering van het rendement laten zien.

Als laatste is er de leeftijd van je zonnepanelen. Het rendement van je zonnepanelen in Aalst zal afnemen naar mate je zonnepanelen ouder worden. Deze afname is normaal, maar als dit te snel gaat is er een garantieregeling waarop je terug kunt vallen. Door deze afname in rendement wordt aangeraden om je zonnepanelen na 25 tot 30 jaar te vervangen voor nieuwe. Tegen die tijd zou je nog 80 procent van de hoeveelheid stroom die je nieuw met je zonnepanelen op kunt wekken genereren. Als je hier vragen over hebt, dan kunnen we je exact laten zien met welk percentage het rendement van je zonnepanelen afneemt per periode.

Bekijk hier onder de selectie panelen die wij aanbieden: