Zonnepanelen Aalst


Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!


Vraag een offerte aan

Overal in Nederland is het rendabel om zonnepanelen aan te schaffen en Aalst is hierop geen uitzondering. Er zijn namelijk een groot aantal factoren die het rendement van je zonnepanelen bepalen en eigenlijk is deze aankoop bijna nooit een slecht idee.

Wij kunnen je adviseren over de beste zonnepanelen en kunnen je vertellen hoe jij het beste rendement kunt genereren. Hier kun je alvast verder lezen over welke factoren dit rendement beïnvloeden en hoe je hier het beste op in kunt springen.

Allereerst is er de geografische factor. Als jij zonnepanelen in Aalst gaat laten plaatsen, dan zal je te maken krijgen met zonnekracht. Hoe beter de zonnekracht, hoe beter het rendement voor je zonnepanelen.

In Nederland is de zonnekracht langs de kust het hoogste en richting het oosten het laagste. Hier spelen we uiteraard op in door de installatie die je aanschaft aan te passen op de zonkracht in Aalst.

Het zijn de andere factoren die voornamelijk doorslaggevend zijn bij het al dan niet laten plaatsen van zonnepanelen.

Het is niet vreemd dat de oriëntatie van het dak een factor is die meespeelt. Iedereen weet dat een tuin op het zuiden de meeste zon vangt en dit is voor zonnepanelen net zo.

Als je je panelen op een plat dak wilt neerzetten, dan kunnen ze in de juiste richting worden geplaatst. Heb je echter een schuin dak dat je wilt gebruiken, dan kan een afwijking van de zuidelijke oriëntatie een afname in rendement betekenen.

Uiteraard kunnen wij je exact vertellen wat die afwijking is, wat de invloed daarvan is op de hoeveelheid stroom die je kunt opwekken en of jouw dak geschikt is voor een rendabele zonnepanelen installatie in Aalst.

Een derde factor die meespeelt is de hellingshoek van je dak. In een ideale situatie moet deze tussen de 30 en de 35 graden zijn. Met die hoek kunnen de zonnepanelen de meeste zon vangen en leveren ze de meeste stroom aan.

Panelen die op een plat dak geplaatst worden zullen automatisch al met die hoek worden neergezet, maar op je schuine dak is dit afhankelijk van de hellingshoek die je dak zelf heeft.

De situatie om je zonnepanelen heen kan ook invloed hebben op het rendement. Als er veel bomen om je woning heen staan of hoge gebouwen die schaduw werpen op de zonnepanelen, dan zullen deze terwijl de schaduw op je zonnepanelen geworpen wordt een vermindering van het rendement laten zien.

Als laatste is er de leeftijd van je zonnepanelen. Het rendement van je zonnepanelen in Aalst zal afnemen naar mate je zonnepanelen ouder worden.

Deze afname is normaal, maar als dit te snel gaat is er een garantieregeling waarop je terug kunt vallen. Door deze afname in rendement wordt aangeraden om je zonnepanelen na 25 tot 30 jaar te vervangen voor nieuwe.

Tegen die tijd zou je nog 80 procent van de hoeveelheid stroom die je nieuw met je zonnepanelen op kunt wekken genereren. Als je hier vragen over hebt, dan kunnen we je exact laten zien met welk percentage het rendement van je zonnepanelen afneemt per periode.

Zonnepanelen in Westervoort

Wat kun je doen om het beste rendement te krijgen?


Westervoort Zonnepanelen

Wij begrijpen dat eigenlijk bijna niemand aan de ideale omstandigheden voldoet. Daarvoor moet je een vrijstaande woning hebben in Den Helder die exact op het zuiden gericht staat en waarvan je dakhelling tussen de 30 en de 35 graden is.

In Aalst is de zonnekracht bijvoorbeeld minder, maar dat betekent niet dat het geen nut heeft om zonnepanelen in Aalst te laten plaatsen.

Er zijn enkele dingen die je kunt doen om je rendement te optimaliseren en uiteraard kunnen wij je hierbij adviseren en helpen.

Allereerst zullen we kijken naar je dakoppervlak en het gewenste aantal kWh dat jij in een ideale situatie zou willen opwekken met je zonnepanelen. Is het dakoppervlak kleiner, dan zullen we een sterker zonnepanel aanraden die per vierkante meter meer rendement laat zien.

Ook kijken we dan naar de omstandigheden rondom je woning. Er zijn namelijk zonnepanelen die minder rendement verliezen als ze niet in direct zonlicht staan.

Deze zijn beter als de oriëntatie van je dak minder goed is. Ook zijn er zonnepanelen die in de schaduw minder rendement verliezen en deze zullen we aanraden als je woning is omringd door hogere gebouwen of bomen.

Als jouw dak een noordelijke oriëntatie heeft, dan zullen we afraden om daar zonnepanelen op te plaatsen, tenzij jij akkoord bent met het rendement dat ze je dan zullen geven.

Er zijn echter een groot aantal alternatieven waaruit je kunt kiezen en deze zijn mogelijk beter voor jou. Er zijn bijvoorbeeld zonnepanelen in dakpannen, er zijn zonnepanelen die flexibel zijn er zijn zonnepanelen die doorzichtig zijn, je kunt zonnepanelen in gordijnen en glas aanschaffen.

Flexibele zonnepanelen zijn eigenlijk overal te plaatsen, zoals in muren en deuren en ook al is het onderzoek hiernaar nog pril, dit lijkt de toekomst te worden.

Met meer plaatsingsmogelijkheden zal het steeds gemakkelijker worden om de ideale situatie te vinden. De ontwikkelingen rondom zonnepanelen zijn werkelijk spannend te noemen.


Wilt u weten wat Solar2Enjoy voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Zonnepanelen Aalst laten installeren

Wij staan tot je dienst in het geval dat je zonnepanelen overweegt en je kunt bij ons terecht voor advies en informatie. We kunnen je helpen aan alle financiële gegevens, van opbrengst en rendement tot subsidies, btw-aftrek en andere financiële steun die je kunt ontvangen.

Besluit je met ons verder te gaan, dan zullen we je zonnepanelen leveren en plaatsen. Uiteraard krijg je hier dan een uitgebreide garantieregeling over, die zowel de zonnepanelen, de omvormer, de randapparatuur en de plaatsing omvat.

Ook als jouw zonnepanelen meer dan gemiddeld in rendement afnemen zal je van een garantieregeling gebruik kunnen maken.

Bij ons ben je in goede handen en we zullen we er zorg voor dragen dat je het beste rendement van je zonnepanelen in Aalst krijgt in jouw situatie.

Je bent van harte welkom om bij ons langs te komen, met een vertegenwoordiger te spreken zodat we samen een plan kunnen samenvatten voor jouw nieuwe zonnepanelen.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Woonplaats (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht